Adio detinuti in posturile de paza la Iași dar si stoparea detasarilor cu japca la Vaslui

Sindicatul Iuris Iași reuseste prin campania „fără penali în posturile de pază” sa aduca la normalitate situatia de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi.

Ne aducem bine aminte de momentul in care presa filma posturile de paza unde in loc sa fie prezent personal specializat din cadrul penitenciarului, au gasit doar detinuti care pazeau un penitenciar de maxima siguranta, o imagine desprinsa parca din viata lui Pablo Escobar, celebru pentru construirea propriului penitenciar pazit de proprii oameni.

Incepand cu data de 15 noiembrie 2018 la Penitenciarul Iași, nu mai exista nici un detinut in posturile de paza iar detasarile de personal de la Iasi la Vaslui au incetat. In 25 de ani de cand activez in cadrul Penitenciarului Iași, nu s-a mai intamplat ca in posturile de paza sa fie folositi doar angajati ai penitenciarului si consideram acest lucru un succes al nostru al sindicatului Iuris impreuna cu Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, fiind singurii care am fost interesati de aceasta problema strans legata si de detasarile la Penitenciarul Vaslui. Pe langa asta anuntam ca au incetat si detasarile la Penitenciarul Vaslui un alt succes al nostru ca sindicat, ANP-ul intelegand intr-un final ca nu poti pazi penitenciarul de maxima siguranta cu detinuti iar in schimb sa detasezi oamenii catre alte penitenciare.

Multumim atat presei locale cat si presei nationale pentru mediatizarea si interesul acordat in tot acest timp – ne declara Dorin Scarlii, Presedintele Sindicatului Iuris Iași.