Agent lovit de un deținut la Penitenciarul Arad

Agent lovit de un deținut la Penitenciarul Arad

ULTRAJ
În data de 22.10.2018, în jurul orei 16:45, cu ocazia scoaterii gunoiului menajer din camera de deținere, deținutul a solicitat agentului supraveghetor să-i permită ieșirea pe holul secției de deținere pentru a-și procura țigări.

Deoarece a fost refuzat, acesta a devenit agresiv, a forțat grilajul camerei de deținere, l-a lovit pe agent peste mâini și a încercat să-l taie în zona feței cu un ciob din sticlă pe care l-a scos din buzunarul pantalonilor.

Agentul împreună cu deținutul selecționat pentru activitatea de curăţenie din cadrul secţiei de deţinere, au reușit să blocheze ieșirea acestuia din cameră și să acționeze sistemul „man down”. La faţa locului au ajuns locţiitorul şefului de tură şi trei membri din compunerea Echipei Operative Speciale, care au somat deţinutul să înceteze actele de violenţă.

Deoarece, deţinutul nu s-a conformat dispoziţiilor primite a fost necesară folosirea forţei fizice, în acest scop folosindu-se tomfa din dotare. Ulterior, deţinutului i-au fost aplicate cătușele metalice pentru mâini în poziția „cu mâinile la spate”, pentru o perioadă de aproximativ 5 minute.

Acesta a fost prezentat la cabinetul medical al unităţii, unde s-a constatat că nu prezenta urme vizibile de violenţă. De asemenea, agentul supraveghetor a fost prezentat la cabinetul medical al unităţii, unde a fost diagnosticat cu „ traumatism mâna dreaptă, edem bază deget inelar fața internă, eritem fața externă,fără limitare funcțională evidentă”.
Deţinutului i-a fost întocmit raport de incident, a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate şi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad.


%d blogeri au apreciat: