Agent lovit de un deținut la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava

După cum am prezis în nenumărate articole, ultrajul ajunge și la forma nedorita. Suntem revoltați și neputincioși, în același timp intrebandu-ne până unde se așteaptă să se ajungă până se va schimba modalitatea de sancționare a agresiunilor la adresa noastră?

In data de 03.01.2019, un detinut minor a lovit în mod intenţionat cu capul şi picioarele gratia cu care este prevăzută uşa camerei şi a lovit cu pumnul în zona feţei pe agentul supraveghetor. Acesta a fost prezentat la cabinetul medical al unităţii, unde s-a constatat faptul că prezenta „excoriaţie tibie şi genunchi stâng, hematoame în regiunea frontală autoprovocate”, pentru care i-au fost acordate îngrijirile medicale necesare şi a fost consiliat psihologic. Ulterior, cu aprobarea directorului unităţii, minorul a fost cazat temporar în camera de protecţie.

​Minorului i-a fost întocmit raport de incident iar despre incident a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, urmând a fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu.