Alcool și telefoane mobile la Târgu Jiu. Director acuzat de favorizarea deținuților.

Alcool și telefoane mobile la Târgu Jiu. Director acuzat de favorizarea deținuților.

Penitenciarul din Târgu Jiu a intrat din nou în atenţia presei, după ce, la ultimul control al deţinuţilor, nereguli grave au ieşit la suprafaţă.

Telefoane mobile și alcool au fost depistate la mai mulți deținuți aflați în regim deschis la unitatea de detenție din municipiu.
Astfel, 15 persoane aflate la Gospodăria închisorii au fost depistate de paznicii instituției având asupra lor doze de bere, dar și mai multe telefoane mobile aflate la încărcat, în celule, scrie Observator.tv

Presa locală precizează că, în ciuda gravității situației, vinovații nu ar fi fost pedepsiți, iar directorul Penitenciarului din Târgu Jiu ar fi fost acuzat că a beneficiat de anumite cadouri de la unii deţinuţi, în schimbul unui trai mai uşor în puşcărie.

Federația Sindicatelor din Administratia Națională a Penitenciarelor a solicitat pe 18 iulie o ancheta la Târgu Jiu Directorul penitenciarului Ion Popescu fiind acuzat de fapte de corupție.

Tot Ion Popescu este cel care s-a făcut cunoscut în presa după ce a ajuns în comisia de disciplină de la Ministerul Justiției, pentru comportamentul său de mahala și pentru abuz de funcție.

 


%d blogeri au apreciat: