Aloo, nea Tudorel se aude? Agresiunile deținuților continua și în penitenciare.

Nu ne permite timpul sa scriem despre toate agresiunile la adresa colegilor însă incercam sa o facem cat de des putem până vom fi auziți.

Credeai că ai un job stresant și le-ai văzut pe toate? Probabil nu ai lucrat într-un penitenciar. De acesta data ultrajul s-a petrecut la penitenciarul Arad.

În data de 14.01.2019, pe holul secţiei, cu ocazia revenirii de la cabinetul medical, fiind nemulţumit de faptul nu i s-a permis să îşi procure ţigări, deţinutul a refuzat să intre în camera de deţinere, a devenit recalcitrant, a adus injurii şi l-a scuipat pe agentul supraveghetor. Ulterior, după ce agentul a informat şeful de tură despre incident, deţinutul a acceptat să intre în camera de deţinere în care era cazat.

Cu aprobarea directorului unităţii, a fost luată măsura relocării deţinutului pe o altă secţie de deţinere, iar când deţinutul a primit de la şeful de tură dispoziţia de a-şi pregăti bagajul personal pentru a se muta, acesta a avut o atitudine necuviincioasă şi a declarat că doreşte să intre în procedura refuzului de hrană.

Deţinutul a fost prezentat la cabinetul medical în vederea declanşării procedurii specifice refuzului de hrană, iar mai apoi acesta a refuzat dispoziţia primită, de a se supune efectuării percheziţiei corporală amănunţită, a devenit agresiv verbal, a afirmat că se va autorăni, a împins un membru al echipei operative speciale, fiind necesară imobilizarea la sol a deţinutului şi aplicarea mijloacelor de imobilizare, cătuşele metalice pentru mâini, în poziţia cu mâinile la spate, pentru o perioadă de aproximativ 11 minute.

În urma consultului medical efectuat de către medicul unităţii, s-a constatat faptul că deţinutul nu prezenta urme de violenţă. Acesta a continuat să fie agitat, să amenințe și să aducă injurii personalului aflat în serviciu, fapt pentru care, cu aprobarea directorului unităţii, a fost cazat temporar în camera de protecţie.
Deţinutului i-a fost întocmit raport de incident, iar despre producerea evenimentului a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, urmând a fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad.