Aloo, nea Tudorel se aude? Agresiunile deținuților continua și în penitenciare.

Aloo, nea Tudorel se aude? Agresiunile deținuților continua și în penitenciare.

Nu ne permite timpul sa scriem despre toate agresiunile la adresa colegilor însă incercam sa o facem cat de des putem până vom fi auziți.

Credeai că ai un job stresant și le-ai văzut pe toate? Probabil nu ai lucrat într-un penitenciar. De acesta data ultrajul s-a petrecut la penitenciarul Arad.

În data de 14.01.2019, pe holul secţiei, cu ocazia revenirii de la cabinetul medical, fiind nemulţumit de faptul nu i s-a permis să îşi procure ţigări, deţinutul a refuzat să intre în camera de deţinere, a devenit recalcitrant, a adus injurii şi l-a scuipat pe agentul supraveghetor. Ulterior, după ce agentul a informat şeful de tură despre incident, deţinutul a acceptat să intre în camera de deţinere în care era cazat.

Cu aprobarea directorului unităţii, a fost luată măsura relocării deţinutului pe o altă secţie de deţinere, iar când deţinutul a primit de la şeful de tură dispoziţia de a-şi pregăti bagajul personal pentru a se muta, acesta a avut o atitudine necuviincioasă şi a declarat că doreşte să intre în procedura refuzului de hrană.

Deţinutul a fost prezentat la cabinetul medical în vederea declanşării procedurii specifice refuzului de hrană, iar mai apoi acesta a refuzat dispoziţia primită, de a se supune efectuării percheziţiei corporală amănunţită, a devenit agresiv verbal, a afirmat că se va autorăni, a împins un membru al echipei operative speciale, fiind necesară imobilizarea la sol a deţinutului şi aplicarea mijloacelor de imobilizare, cătuşele metalice pentru mâini, în poziţia cu mâinile la spate, pentru o perioadă de aproximativ 11 minute.

În urma consultului medical efectuat de către medicul unităţii, s-a constatat faptul că deţinutul nu prezenta urme de violenţă. Acesta a continuat să fie agitat, să amenințe și să aducă injurii personalului aflat în serviciu, fapt pentru care, cu aprobarea directorului unităţii, a fost cazat temporar în camera de protecţie.
Deţinutului i-a fost întocmit raport de incident, iar despre producerea evenimentului a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, urmând a fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad.

Distribuie

%d blogeri au apreciat: