Cei mai impatimiti sustinatori ai familiei traditionale ies la vot in toate Penitenciarele.

Cei mai impatimiti sustinatori ai familiei traditionale ies la vot in toate Penitenciarele.

Dupa cum stim, familisti convinsi fiind, 14.678 de deţinuţi  si-au exprimat in scris dorinta de a vota la referendumul pentru definirea familiei, care se va desfăşura în acest week-end în toată ţara, inclusiv in penitenciare.

  • 21.375 de deţinuţi sunt acum în închisorile din România dupa statistica ANP.
  • 18.608 de puşcăriaşi au drept de vot
  • 14.678 şi-au exprimat în scris dreptul de a vota
  • Persoanele aflate în penitenciare vor vota la urne mobile

Potrivit datelor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), din totalul celor 21.375 de puşcăriaşi aflaţi în acest moment în închisorile din România, 14.678 şi-au dat acordul scris pentru a participa la referendumul pentru definirea familiei.

Sunt şi deţinuţi care nu au dreptul la vot, şi anume aceia care, în urma unei hotărâri definitice, au primit interdicţia din partea judecătorilor de a alege şi de a fi ales.

În pus, cetăţenii români cu dimiciliul în străinătate, cei care nu au în regula actul de identitate şi cei care nu au solicitat urna mobilă nu vor putea participa la acest referendum.

„La data de 05.10.2018, în unitățile penitenciare se aflau 21.375 de persoane private de libertate, dintre acestea 18.608 de persoane au fost identificate cu drept de vot la Referendumul național pentru revizuirea Constituţiei. Dintre acestea din urmă, 14.678 au formulat cereri pentru a-şi exercita acest drept’, au precizat, pentru libertatea.ro, reprezentanţii ANP.

„În ziua votării, directorul penitenciarului sau al locului de deținere, după caz, permite accesul echipei biroului electoral al secției de votare care se deplasează cu urna specială şi cu o ştampilă cu mențiunea „votat”, buletine de vot, extrasul din listele electorale şi timbre auto efectua votarea, în spaţiul anume amenjat pentru votare, care trebuie să beneficieze de dotări minime pentru asigurarea secretului votului”, se mai spune în comunicatul remis Libertatea.

„Persoanele prevăzute la alin. (1) pot vota numai în baza unui act sau document de identitate valabil. În acest sens, directorul penitenciarului sau al locului de detenţie, după caz, îi eliberează temporar, numai pentru exercitarea dreptului de vot, actul sau documentul de identitate valabil aflat în dosarul individual”, spun în încheiere reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.


%d blogeri au apreciat: