Despre cariera Politistului de Penitenciare

Despre cariera Politistului de Penitenciare

Un articol scris de Carmen Florentina, colega noastra de la Penitenciarul de femei Targsor!

Esti un bun comunicator, stăpân pe tine, pregătit sa faci față situațiilor limită, şantajelor şi intimidărilor duse la extrem?
Eşti pregătit să lucrezi pe o secție unde sunt cazate peste 100 de persoane condamnate pentru, furt, tâlhărie, omor, viol sau fapte despre care auzeai doar la stirile de la ora 17 sau din presă?
Meseria de agent și ofițer de Penitenciare, presupune printre altele să stai in frig si caniculă alături de persoanele private de libertate, care prestează activități la diverse puncte de lucru.
Si nu, nu e ca în filme unde preț de 2,3 secunde inchizi ochii şi GATA, problemele sunt rezolvate şi nici nu apare vreun „Înger păzitor”.
Vor fi zile în care vei fi scuipat, amenințat, înjurat şi şantajat, zile in care la propriu te vei trezi cu farfuria de ciorbă pe tine si nu poți riposta cu un comportament neeadecvat asupra domnului deținut.
Te vei întâlni, in timpul liber pe stradă, în mall, supermarket-uri cu fosti detinuti care si-au terminat pedeapsa, detinuti in fața cărora te impuneai si de care erai direct răspunzător si poate nu vei fi singur, vei fi impreuna cu familia.

Vor fi zile în care dacă „stai prost cu nervii” vei claca, situații limită, incidente în fața cărora va trebui să acționezi „ACUM!” fără a sta prea mult pe gânduri si va trebui să acționezi LEGAL, va trebui să acționezi in asa fel incât să obții rezultatul dorit, „problemă rezolvată”.

Prietenii vor crede că acționezi aşa cum au văzut ei pe la televizor, intri în cameră peste ei scoti nuielusa lui Mos Nicolae, ii tragi de urechi si te poti odihni tot restul programului. Asta doar daca esti adeptul serialelor din seria Prison Break.
Vei fi numit paznic, gardian, torționar si cu toate acestea trebuie sa ramai ferm si sa-ti faci meseria!

Asta inseamna sa fii puternic si sa alegi meseria de functionar public cu statut special din Administrația Nationala a Penitenciarelor!

Respect colegilor!
Echipa Penitenciarul.ro


%d blogeri au apreciat: