Distrugere si amenintari cu moartea la Penitenciarul Bacau

Se întâmplă iar la penitenciarul Bacău unde toată luna a fost plină de ultraje și unde recent un deținut a fost înjunghiat.

Nici o reacție din partea Ministrului Justiției sau Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru a înăspri sancțiunile pentru astfel de gesturi, poate doar „7 ani de ghinion”.

În data de 17.10.2018, în jurul orei 14:30, la camera fiind nemulţumit de faptul că nu i-a fost aprobată o vizită cu concubina, un deţinut a spart oglinda din grupul sanitar al camerei, iar cu un ciob a început să aducă ameninţări cu moartea la adresa directorului şi a personalului unităţii.

Deţinutul a fost extras din camera de deţinere şi condus la cabinetul medical, unde s-a constatat că nu prezenta urme de violenţă corporală. Ulterior, a fost luată măsura transferării deţinutului la Penitenciarul Iaşi, unitate care îl are în custodie şi de unde a fost tranzitat în scopul unor afaceri judiciare.

Deţinutului i-a fost întocmit raport de incident, decizie de imputare a bunului distrus şi a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.