Distrugere și Ultraj la Penitenciarul Galati

Distrugere și Ultraj la Penitenciarul Galati

În așteptarea modificărilor legislative privind combaterea si sancționarea ultrajelor in sistemul penitenciar, continuam si va prezentam un alt caz de ultraj și distrugere cu care angajații din penitenciare se confrunta zilnic.

DISTRUGERE DE BUNURI ŞI ULTRAJ
Penitenciarul Galaţi
În data de 11.08.2018, pe holul secţiei, cu ocazia revenirii de la cabinetul medical, deţinutul a spart cu pumnul geamul de la uşa biroului supraveghetorului şi a încercat să lovească cu două cioburi agentul supraveghetor aflat în serviciu, dar nu a reuşit deoarece agentul s-a ferit, apoi deţinutul s-a deplasat către grilajul despărţitor dintre cele două secţii pe care l-a împins cu picioarele, cu intenţia de a pătrunde în cadrul celeilalte secţieii şi de a lovi agentul supraveghetor. Deţinutul a fost somat să înceteze actele de agresiune şi să se supună dispoziţiilor primite, dar nu s-a conformat şi a continuat să se deplaseze pe holul secţiei. Ulterior, la sosirea în cadrul secţiei a şefului de tură şi a membrilor echipei operative speciale, deţinutul s-a conformat dispoziţiilor primite, nefiind necesară folosirea forţei fizice sau aplicarea mijloacelor de imobilizare. Deţinutul a fost prezentat la cabinetul medical al unităţii, unde s-a constatat faptul că prezenta „plagă superficială la mâna dreaptă”, provocată la spargerea geamului, pentru care i-au fost acordate îngrijirile medicale necesare.
Deţinutului i-a fost întocmit raport de incident, decizie de imputare şi a fost relocat la altă cameră de deţinere. A fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, urmând a fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.


%d blogeri au apreciat: