Evadare la Poarta Alba

Bărbatul ispăşea pedeapsa în regim deschis. După o oră de căutări a fost prins de angajaţii penitenciarului pe raza aceleiaşi localităţi.

Un tânăr de 27 de ani, condamnat la închisoare pentru infracţiunea de furt calificat , a evadat astăzi din Penitenciarul Poarta Albă pentru o oră.

Constantin Stelică executa o pedeapsă în regim deschis şi a părăsit zona zootehnică unde lucra. După o oră de căutări a fost prins de lucrătorii penitenciarului pe raza localităţii Poarta Albă.

Conform purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, subcomisar Gabriel Botezan, „deţinutul a fost capturat în jurul orei 14.30. A fugit în jurul orei 13.30. Nu a durat mai mult de o oră până la capturarea lui pe malul Canalului, pe raza localităţii Poarta Albă”.

Deţinutul avea o condamnare de 1 an pentru furt calificat. Urmează să se formeze o comisie în cadrul penitenciarului care va stabili sancţiunea în acest caz. Printre măsuri se poate decide schimbarea regimul detenţiei sau chiar majorarea numărului de zile de închisoare.

Tânărul, originar dintr-o comuni din judeţul Ialomiţa, nu şi-a motivat deocamdată gestul.

Sursa Adevărul.ro