Foto | Urmările incendiului de la Penitenciarul Oradea

Se întâmpla ieri la Penitenciarul Oradea. Deținutul care a provocat incendiul este un tânăr în vârstă de 26 de ani din județul Cluj. Tânărul a fost condamnat pentru tentativă de omor după ce a intrat prin efracție într-un apartament și și-a tăiat cu un briceag victima.

Din fericire nu au fost victime în incendiu,  datorită intervenției angajaților din penitenciar, însă urmările lasă de gândit și în același timp susține ceea ce tot incercam sa explicam și anume faptul că deținuții din lipsa unei legislații care sa ii sancționeze mai dur, recurg la acte de violenta asupra personalului și după cum se vede mai nou și la incendieri.

Se putea întâmpla o tragedie, nici nu am vrea sa ne gândim, însă tragem inca o data un semn de alarma asupra faptului că lucrurile tind sa degenereze și nevoia luării unor măsuri de protecție al angajaților și sancționare a deținuților pentru astfel de gesturi este urgenta!

Cu astfel de personaje lucrează colegii noștri 12 ore pe zi. Respect vouă pentru curajul și puterea de care dați dovada!

a