Frecventa ultrajelor creste ingrijorator

Ziua și ultrajul la Penitenciarul Deva. In 2 zile, 2 ultraje și pare sa nu intereseze pe nimeni faptul că sancțiunile disciplinare nu mai au nici un efect. In loc sa se modifice actuala legislatie, ne mai trezim și cu avocatul poporului care reclama unele sancțiuni disciplinare ca fiind neconstituționale.

ULTRAJE
Penitenciarul Deva

  1. In data de 23.12.2018, pe holul secţiei, cu ocazia ieşirii din capela secţiei, fiind nemulţumit de faptul că în timpul slujbei religioase, preotul l-a atenţionat că a stat cu picioarele pe podiumul scaunului arhieresc, deţinutul a adus injurii şi ameninţări la adresa preotului capelan.
    Deţinutului i-a fost întocmit raport de incident, iar despre producerea evenimentului a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, urmând a fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva.

  2. ULTRAJ ŞI FOLOSIREA MIJLOACELOR DE IMOBILIZARE

În data de 24.12.2018, fiind nemulţumit de faptul că nu i s-a permis deplasarea în cadrul altei secţii de deţinere pentru a lua legătura cu alţi deţinuţi, un deţinut a declarat că dorește să intre în procedura de refuz de hrană. Ulterior, deţinutul a fost mutat la camera de refuz de hrană, iar după efectuarea percheziţiei cu ocazia introducerii în camera de deținere, acesta a devenit recalcitrant lovind uşa camerei cu pumnii şi picioarele. Totodată, deţinutul a adus ameninţări şi injurii întregului personal, iar când s-a încercat comunicarea cu acesta, a încercat să-l lovească pe şeful de tură, motiv pentru care a fost necesară conducerea dirijată a deţinutului la sol şi imobilizarea acestuia prin aplicarea cătuşelor metalice pentru mâini în poziţia cu mâinile la spate pentru o perioadă de aproximativ 5 minute. Deţinutul a fost prezentat la cabinetul medical al unităţii, unde s-a constatat că prezenta „eritem omoplat drept minim, eritem braţ stâng minim şi eritem genunchi drept minim”, pentru care i-au fost acordate îngrijirile medicale necesare.
Deţinutului i-a fost întocmit raport de incident, iar despre producerea evenimentului a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, urmând a fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva.