Gratuitatile pentru infractori continua si dupa liberare.Proiect marca PNL ironizat de Mihai Tudose.

Gratuitatile pentru infractori continua si dupa liberare.Proiect marca PNL ironizat de Mihai Tudose.

Alaturi de alti colegi din PSD, cu care deputatul PNL Vasile  Varga este intr-o relatie excelenta, el a propus modificarea legii privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate astfel incat, in momentul eliberarii, infractorii sa primeasca urmatoarele facilitati: incaltaminte, imbracaminte, medicamente, dupa caz, acordate la iesire de catre locul de detentie, un loc temporar, pe o perioada de trei luni, intr-un centru pentru persoanele fara adapost, acolo unde este cazul, masa acordata la cantina sociala sau o alocatie de hrana, pe o durata de trei luni, pe raza judetului in care persoana eliberata domiciliata sau isi are resedinta, bilete sau legitimatii gratuite pe mijloacele de transport in comun urban si interurban, timp de trei luni.

Motivul pentru care parlamentarii PNL si PSD au decis acest lucru il reprezinta, in opinia lor, faptul ca la iesirea din inchisoare detinutii sunt saraci, nu au ce sa manance si nici unde sa munceasca sau sa locuiasca. In ciuda faptului ca milioane de romani trec prin aceasta situatie fara sa incalce legea, Varga si colegii lui s-au gandit doar la parnaiasi.

Fostul premier Mihai Tudose il ironizeaza pe domnul deputat cu o declaratie pe masura si considera ca prioritatea trebuie sa fie copiii.

Poate ar trebui sa le oferim fostilor detinuti si vacante in tari exotice care nu au tratat de extradare cu Romania!

“Condamnarile sunt privative de libertate, nu sunt de alta natura, ca trebuie chinuiti sau schigiuti. Trebuie sa existe niste conditii, niste drepturi, ale omului care trebuiesc respectate acolo. Este o prioritate si datorita impunerii unor linii europe si a unui bun simt. Pedeapsa este privativa de libertate, nu-i un chin, nu-i o munca silnica, nu la conditii inumane. Noi mai avem niste probleme, cu batranii, cu copiii, cu sanatatea, cu educatia. Eu inteleg ca si asta este o problema de care sa ne ocupam, dar eu as incepe cu copiii”, a declarat Tudose

 

Distribuie

%d blogeri au apreciat: