24/10/2020

PENITENCIARUL.RO

Sursa ta de stiri!

Info ANP | 2 detinuti infectați cu covid‼️

Informare de presă 08.10.2020
Vă informăm că două persoane private de libertate custodiate de Penitenciarele Galați și București-Rahova au fost confirmate pozitiv la testele efectuate pentru SARS- CoV-2. Acestora li se administrează, în prezent, tratamentul medical specific, la Penitenciarul-Spital București-Jilava.
În ceea ce privește sursele de infectare, precizăm că deținutul custodiat de Penitenciarul București-Rahova este contact al cazului comunicat public în data de 26.09.2020. Potențiala sursă de infectare în cazul deținutului custodiat de Penitenciarul Galați o constituie un cadru didactic confirmat pozitiv SARS-CoV-2, angajat al uneia dintre unitățile școlare publice colaboratoare.
Administrațiile ambelor locuri de deținere au procedat la informarea Direcțiilor de Sănătate Publică competente și au implementat măsurile de intervenție stabilite la nivel de sistem (dezinfectare spații, intensificare triaj epidemiologic cadre și deținuți, intensificare monitorizare medicală deținuți).
Concomitent cu derularea anchetelor epidemiologice, conducerile unităților penitenciare asigură aplicarea conduitei preventive și a demersurilor de natură a reduce riscul răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Sursa: A.N.P

%d blogeri au apreciat: