Lipsa de personal, stres, volum mare de munca,indispozitie.Mergem la serviciu sau facem puscarie?

Lipsa de personal, stres, volum mare de munca,indispozitie.Mergem la serviciu sau facem puscarie?

Zilnic ne confruntam cu aceste probleme, pe care vrem nu vrem le transformam intr-o rutina, plecam capul jos si o luam de la capat.Nici macar nu ne mai dam seama ca toate acestea ne afecteaza viata si sanatatea.Lipsa de personal, aplicarea recursului compensatoriu si alte noi atributii suplimentare au adus si in sistemul penitenciar romanesc un volum suplimentar de munca, uneori chiar coplesitor daca stam sa ne aducem aminte de gestul facut de colega de la Poarta Alba.

Suntem la serviciu sau facem puscarie?

Se pare ca Politia Penitenciara din Italia se confrunta cu aceleasi probleme.Redam traducerea articolului,foarte interesant de altfel :

35,45% din agenții serviciului penitenciar ar fi într – o stare de înaltă risc „sinucidere“ pentru prezența unui stat puternic de depresie, anxietate, abilități sociale depreciate și puternice simptome somatice.

Datele care rezultă dintr-un chestionar privind stresul legat de muncă, compilate în ultimele săptămâni de către 600 de agenți care se ocupă în închisorile italiene , sunt într-adevăr supărători .

Doar în 2017, bărbații din poliția penitenciară care și- au luat viața în afara serviciului , înainte de a merge la muncă sau de a termina trecerea, erau șase . Pe măsură ce mulți au realizat același gest dramatic și extrem în anul precedent și 5 în 2015.

În trei ani, șaptesprezece bărbați , s-au sinucis deoarece s-au simțit abandonați și copleșiți de greutățile muncii.

Problema prizonierilor psihiatri

O mare parte din stresul plâns de agenții din chestionar ar depinde de închiderea spitalelor de psihiatrie. Odată cu închiderea OPG,de fapt, aceasta a crescut prezența acestor deținuți în închisori cauzează noi probleme și problemele legate de gestionarea atât deținutul cu probleme mentale , care limitau Exasperat de coexistența cu persoana bolnavă. Printre cauze, de asemenea, lipsa de personal, instruirea slabă și managerii prost pregătiți și pregătiți.

Dar, cu toate că aproape o treime din agenții închisorii au declarat o toleranță, pentru a limita disconfortul 65% raport o stare de rău puternic.  

Puțini agenți, prea mulți deținuți

Un prim aspect, la originea inconvenientelor, exasperării și indispoziției agenților, se dovedește a fi volumul de muncă perceput de toți ca fiind excesiv, dificil de susținut.

Un punct cu siguranță ușor de înțeles, având în vedere supraaglomerarea închisorii și personalul ofițerilor de poliție, necorespunzătoare atât în ​​ceea ce privește numărul cât și vârsta: tot mai mulți agenți în vârstă trebuie să lupte cu un număr tot mai mare de deținuți.

Studiul a arătat că pentru a crea stres și anxietate chiar și pauzele de ore de lucru care nu sunt suficiente și orele suplimentare care, în ultimii ani, au tendința de a deveni obișnuite.

„În general, lucrătorii au foarte puțin control asupra propriei lor de muncă de management explică la Panorama.it, Angelo Urso, secretar general al UILPA Penitanziari – această lipsă de autonomie nu este numai despre procedurile operaționale, dar , de asemenea, ori si ritmuri care definesc un context rigide și fără margini de flexibilitate „.

La fel de critică ar fi lipsa de claritate a rolului pe care agentul este chemat să îl joace.

Misiunile „abuzive” ale agenților

„Un procent destul de important de agenți a declarat că nu știu cum să-și facă treaba, fără a avea sarcini și responsabilități clare – Urso continuă – o problemă care este consecința lipsei de personal și care îi obligă, în fiecare zi, să aibă mai mult roluri și sarcini în mai multe sectoare, uneori și cu responsabilități mai mari decât nivelul de serviciu al agentului ”

De fapt, 9 din 10 muncitori s-ar plânge de lipsa de personal.

Acest lucru ar genera oboseală care ar duce, în mare parte, la agenții, la teama de a face greșeli, cu posibile consecințe atât pentru securitatea închisorii, cât și pentru operatorii care au responsabilități importante, inclusiv dreptul penal.

Anxietatea și stările depresive puternice ar fi generate și de conducerea deținuților străini, precum și de subiecții cu probleme psihologice.

Training necorespunzător

„Odată cu închiderea spitalelor psihiatrice judiciare a crescut prezența deținuților cu probleme psihice în închisoare comună – spune Angelo Urso – de asemenea , în acest caz, formarea primităde agenți pentru a face față acestor situații, este considerată insuficientă de la sine“.

94,5% dintre respondenți consideră că acesta este unul dintre factorii cei mai critici, din cauza dificultății de a face față crizei , uneori violente , care frecvent acești deținuți.

„Durata vieții profesionale este prelungită. Vă retrageți mai târziu și există puțini tineri care preiau – continuă secretarul general Uilpa – unul dintre aspectele cele mai delicate este, de fapt, schimbarea de noapte . Aproximativ 85% dintre agenți declară o dificultate mai mare și tot mai mare în adaptarea la schimbări alternative , inclusiv în timpul nopții, în special pentru lucrătorii mai în vârstă „.

Pentru a genera starea de rau ca, in 35% din cazuri, a dus la un disconfort greu si implicatii alarmante in randul agentilor, exista si lipsa de experienta si abilitatea de a gestiona evenimentele critice de catre manageri si comisari.

Managerii sunt „distrași” și prost pregătiți

Agenții spun că, în fața dificultăților cu care se confruntă zilnic în sectoarele penitenciarelor, sprijinul managerilor și uneori al colegilor este rar.

De fapt, datele, aduc rapoarte critice chiar cu rapoarte de hărțuire, hărțuire și hărțuire.

„ În general , o abordare îndepărtată și puțin este plâns de probleme , inclusiv cei care lucrează pe linia frontului – continuă Urso- și momente de comunicare sunt rare sau absente. De asemenea, lipsesc răspunsurile conducerii la problemele deținuților. Nu este o coincidență faptul că aproape jumătate dintre agenții afirmă că „cererile sunt ignorate în mod regulat”, punând astfel personalul într-o condiție stresantă de a nu da răspunsuri „.

Dar sondajul realizat între agenți, există un aspect îngrijorător: 73% din personalul de poliție „responsabilitățile nu vor fi identificate în mod corespunzător dacă ceva ar merge prost“ plângere Penitenciar nu se simt protejați de conducere și este îngrijorat că

În esență, se tem de atitudinea „pilateschi” din vârful închisorii.

Structuri de ruinare și uniforme slab divizate

Condițiile de ruinare în care sunt forțați să lucreze bărbații și femeile din penitenciare nu au putut să iasă din sondaj. Prin urmare, închisorile care nu îndeplinesc cerințele sanitare minime și structurile care nu sunt în siguranță constructive.

Chiar și uniformele, în conformitate cu 72% dintre lucrători, nu arpermite să se prezinte într-o manieră demnă și autoritară.

„Este necesar să se consolideze personalul și optimizarea procedurilor operaționale pentru a reduce volumul de lucru și apoi au fost de stres critice printre agents- conchide Angelo Urso- trebuie să se acorde o atenție la formarea ca acesta este un instrument indispensabil pentru punerea operatorilor capabil să facă față situațiilor critice care sunt inevitabile în munca în închisori. În mod similar, este, de asemenea, esențial pentru comisari să depășească deficiențele grave și fundamentale de management pe care agenții le-au denunțat în sondaj „.

 

Distribuie

%d blogeri au apreciat: