15/08/2020

Sursa ta de stiri!

Loterie pentru imputernicirea directorilor!Ministrul Toader nu se tine de promisiuni.

Liderul Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), Sorin Dumitrașcu, este de părere că în unele penitenciare din țară există o stare de instabilitate determinată de amânarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori.

„Starea de derută din unele penitenciare este una întreţinută şi de instabilitatea în funcţia de director. Ministrul Justiţiei preferă împuternicirile şi tot amână concursurile”, a declarat Sorin Dumitraşcu.

„Toate bune, doar că nu s-a mişcat nimic nici în acest caz, ministrul preferând numirile temporare, directorii împuterniciţi fiind nevoiăi să se căciulească cel puţin o dată la 6 luni la înaltul divan al Tudorelului de la justiţie”, a adăugat Sorin Dumitrașcu.

În vara anului trecut, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declara, că va propune, prin modificarea statutului funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), ca directorii de penitenciare să nu mai aibă mandat de conducere pe perioadă nedeterminată, ci pe patru ani, susţinând că ar trebui lăsată şi altor angajaţi posibilitatea de a ocupa funcţii de conducere.

%d blogeri au apreciat: