Modificarea legii privind bruierea comunicațiilor in penitenciare.

Modificarea legii privind bruierea comunicațiilor in penitenciare.

Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică un proiect de lege prin care se doreşte modificarea şi completarea Legii 374/2013 privind utilizarea sistemelor destinate blocării şi întreruperii radiocomunicaţiilor în perimetrele unităţilor din subordinea ANP. Până în prezent, nu s-a reuşit eliminarea convorbirilor dintre deţinuţi şi alte persoane.
Initiatorii explica in expunerea de motive ca una dintre modificari (articolul 1 alineatul 2) se refera la extinderea aplicarii legii la nivelul tuturor unitatilor din subordinea Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) si al tuturor spatiilor unde desfasoara activitati persoanele private de libertate.

„Textul in vigoare se refera doar la penitenciare, iar potrivit articolului 2 litera h) din H.G. 157/2016 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, penitenciarul este definit ca fiind penitenciarul, penitenciarul-spital, penitenciarul pentru tineri, penitenciarul pentru femei, nefiind incluse aici centrele educative si centrele de detentie.

Întreaga știre aici.

Distribuie

%d blogeri au apreciat: