Penitenciarul Targsor dat in judecata de liderii Sindicatului Equitas!

Sindicatul “Equitas”din cadrul Penitenciarului de Femei Targsor continua seria si da in judecata Penitenciarul.

Angajații sistemului penitenciar sunt discriminati pe timpul concediului de odihna, fiindu-le stirbite practic toate sporurile de care acestia ar beneficia daca ar fi in serviciu iar drepturile salariale fiind semnificativ afectate pe nedrept.
“ Lucrătorii nu-și doresc altceva decât respectarea drepturilor salariale. Existând mai multe situații în care oamenii au confirmat că, pe timpul concediului de odihnă, mai multe sporuri le sunt tăiate și salariile le sunt diminuate substanțial, am hotărât să ne adresăm instanței pentru a se face dreptate. Acest demers l-am făcut în urma unei plângeri prealabile către directorul penitenciarului, plângere la care am primit un răspuns nefavorabil. În acest sens, ne-am adresat instanței, la sfârșitul lunii mai 2018, și solicităm recalcularea indemnizațiilor cuvenite pentru perioada concediilor de odihnă aferente anilor 2015, 2016, 2017, până la data plății efective, indexate cu indicele de inflație, pentru toți membrii de sindicat”, se precizează într-un comunicat de presă semnat de liderul sindicaliștilor de la Târgșor.

Presedintele sindicatului, Adrian Grigoroiu ne-a mai făcut cunoscut faptul că situații de acest gen mai sunt în țară, respectiv la Penitenciarul Bistrița, unde Tribunalul a obligat pârâtul – adică Penitenciarul din județ – la plata sporurilor în perioada concediului de odihnă.

Totodată, liderul sindicaliștilor de la Penitenciarul Târgșor a mai precizat că “motivarea instanței (a Tribunalului bistrițean– n.n.) se raportează la practica abordată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în sensul de a pune lucrătorul pe perioada concediului de odihnă într-o situație care să fie comparabilă cu perioada de muncă”.