15/08/2020

Sursa ta de stiri!

Replica lui CTP la adresa Ministrului Toader: “E vorba să ia bani de la noi, de la oameni.”

penitenciar,anp,justitie

penitenciar,anp,justitie

“Am trecut prin multe prin viaţa asta, am trăit sub ceauşism, am trăit anii ăia negri 80, am trăit anii demenți, începutul anilor 90. Ce este acum, se întâmplă lucruri pe care le face statul, asta e problema. Le face statul! Niște lucruri la limita demenţei, a coşmarului. Nu-ți vine să crezi când vezi așa ceva! La fiecare emisiune avem câte o astfel de situație la care nu ai ce să comentezi. Te întrebi în ce țară trăiești, altfel ce să faci?”, a declarat Cristian Tudor Popescu în emisiunea “Jurnalul de seară”.

“Uitați-vă ce face domnul acesta, Tudorel Toader. Am văzut și eu cum e directiva, cum e pre-pilotul ăla, ce spune Uniunea Europeană. Uniunea Europeană nu spune să li se dea bani acestor inși când ies, ci să li se ofere o reparație, în cazul în care au suferit condiții grele de detenție. Și nu s-a găsit altă soluție decât sa le dea zeci de mii de euro. Păi uite, am eu o soluție. Propun o soluție: Exista condamnare cu suspendare? Există această soluție în justiție. Și cumulare după aceea a pedepsei, dacă mai comiți o altă infracțiune. Propun așa: să li se scadă, să li se compenseze niște zile din pedeapsa pe care ar lua-o dacă mai comit o infracţiune. Pentru că asta s-a spus: cei care sunt în pușcărie o să aibă compensație de zile. Dar cei care ies… zice dl. Toader că trebuie să le dam zeci de mii de euro, nu știu la cât se ridică, la sute de milioane de euro pe care să-i dăm din bugetul de stat pe care să-i dăm ucigaşilor, pedofililor, criminalilor de tot felul când ies de acolo. Cum să faci aşa ceva?!”, se întreabă revoltat CTP.

“Banii aceștia nu se dau pentru îmbunătățirea respectivelor condiții. Dar cum poți să fii ministru al justiției  și să semnezi așa ceva rotind în cap niște justificări, niște articole, niște UE și așa mai departe … Cum poți? Să de gândești băi, îi dau lu’ ăsta care şi-a omorât familia, pedofilului, le dau bani din banii oamenilor! Cum să semnezi aşa ceva?!”, a continuat CTP.

“Deci, soluția pe care o propun eu e următoare: respectivului ins să i se asigure zile scăzute din pedeapsă, dacă mai comite o infracțiune. Dacă nu mai comite, înseamnă că precedenta pedeapsă și-a atins scopul. A fost reeducat, recuperat pentru societate. Deci, condițiile aspre din pușcărie au contribuit la reeducarea respectivului. Dacă mai comite o infracțiune, atunci îi scădem din pedeapsă niște zile, în raport de reclamaţia că nu a avut condiții de detenție. Dar nu-i dăm bani! Nici măcar nu e vorba de sumă aici, e vorba să ia bani de la noi, de la oameni. Deci, noi să contribuim  practic, să dăm o părticică pentru criminalul ăla!”, a punctat Cristian Tudor Popescu.

%d blogeri au apreciat: