01/12/2020

PENITENCIARUL.RO

Sursa ta de stiri!

Sarcini noi pentru angajatii din penitenciare!Puscarie la domiciliu pentru infractori si puscarie la munca pentru angajati!

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor pregateste sarcini noi pentru angajatii din penitenciare.Dupa nebunia creata de Legea recursului compensatoriu care a dat peste cap activitatea penitenciarelor, aducand noi si noi sarcini personalului subdimensionat, urmeaza un proiect care va bloca activitatea in penitenciare.

Atragem atentia ca personalul din penitenciare a acumulat peste 1 milion de ore suplimentare datorate lipsei de personal,ore care pana in momentul de fata nu au fost compensate in timp liber corespunzator sau platite, iar Serviciu de Evidenta si Organizare a muncii este subdimensionat raportat la activitatile pe care le desfasoara.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a revenit, miercuri, asupra amendamentelor adoptate săptămâna trecută, astfel că persoanele condamnate pentru luare de mită, trafic de influenţă şi recidiviştii nu vor putea executa pedeapsa acasă sau în zilele de sâmbătă şi duminică, informează news.ro.

Astfel, Comisia juridică a decis că persoanele condamante pentru infracţiuni cu violenţă sau care au profitat de starea de neputinţă fizică sau psihică a victimei, persoanele condamnate pentru corupţie şi persoanele recidiviste nu vor putea să îşi ispăşească pedeapsa acasă sau în weekend.

Iniţial, proiectul prevedea măsuri de arest la domiciliu şi pentru categoriile enumerate mai sus, iar preşedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea, a spus că modificările au fost aduse deoarece “opinia publică nu doreşte aşa ceva”.

”Opinia publică nu doreşte aşa ceva. Nu este vorba de nicio presiune şi orice e trecut într-o lege este legal. Constatând că o astfel de măsură nu este acceptată de opinia publică, ţii cont de opinia publică”, a declarat preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea.
Potrivit amendamentelor adoptate de Comisia juridică, măsurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate sunt măsuri de natură judiciară, dispuse de judecătorul de supraveghere a executării pedepsei, constând în înlocuirea măsurii executării pedepsei principale cu închisoarea în regim de detenţie cu măsura executării acesteia la domiciliu, în libertate sau în regim special penitenciar. Astfel, judecătorul de supraveghere a executării pedepsei poate dispune una dintre măsurile alternative pentru persoanele condamnate, care au efectuat fracţia de 1/5 din pedeapsă necesară pentru luarea în discuţie a regimului de detenţie, membrii comisiei urmând să decidă săptămâna viitoare dacă este vorba de persoane condamnate la pedepse până la 5 ani sau până la 3 ori 4 ani.
Proiectului mai prevede că măsurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate sunt executarea la domiciliu a pedepsei, executarea fracţionată a pedepsei privative de libertate în timpul săptămânii la domiciliu şi în zilele de sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat pentru această măsură de executare, precum şi executarea pedepsei în regim mixt, la domiciliu, cu prestarea de zile de muncă în folosul comunităţii în echivalent.
Sursa – stiripesurse.ro
%d blogeri au apreciat: