Schimbul in foișoare se face între mafioți și agenți de penitenciare

Peste 300 de deținuți pentru paza penitenciarelor, iar unii dintre ei fac parte din grupări mafiote sustine Sorin Dumitrascu presedinte Fsanp.Spre deosebire de agenții de penitenciare, deținuții prin grija administrației penitenciarelor au parte de respectarea codului muncii dar și a prevederilor legale în materie de securitate și sănătate în munca și respectarea timpului de odihna.

Deținutii au și câte 2 rezerve care îi schimba in serviciu ceea ce le permite să se rotească la fiecare 3 ore petrecute în foisor.

Agenții din penitenciare rămân în foișoare și 13 ore fara sa fie schimbati, datarita lipsei de personal, iar in cel mai fericit caz daca nu apare vreo urgență agenții au parte de o rezervată pentru toate foișoarele. Asta înseamnă că pot cobora doar să-și satisfacă nevoile fiziologice și cam atât.

„O situatie recentă arăta că sunt folosiți peste 300 de deținuți pentru paza penitenciarelor, la 21 de închisori. Sunt deținuți cu toate tipurile de condamnări și sunt și deținuți care parte din grupări mafiote, care sunt incluși în paza penitenciarelor. În ceea ce privește sarcinile lor, aceștia stau într-un post de pază, și, teoretic, sunt atenți ca cineva să nu încerce să pătrundă sau să iasă sau să faciliteze evadarea cuiva”, a afirmat Sorin Dumitrașcu, la protestul angajaților din penitenciare, care a avut loc în fața Ministerului Justiției.

Potrivit lui Dumitrașcu, deținuții folosiți la paza penitenciarelor beneficiază de reducerea pedepselor, precum și de alte avantaje.

„Toți deținuții folosiți la pază beneficiază de reducerea pedepsei și de avantaje la obținerea unor recompense. Sunt folosți pentru că avem un deficit de personal fantastic, tocmai pentru acest motiv avem un milion de ore neplătite”, a mai susținut Dumitrașcu.