Tudorel Toader somat de FSANP! Sindicatele din penitenciare reactioneaza!

Tudorel Toader somat de FSANP! Sindicatele din penitenciare reactioneaza!

Ministrul Justitiei sau ministrul infractorilor posteaza pe pagina sa de facebook, cateva precizari depre evacuarea de urgenta de la Penitenciarul Iasi,care dupa domnia sa nu a fost decat o relocare a detinutilor, pentru inceperea reconstructiei pavilionului A.

Prima expertiză, din decembrie 2008, concluziona în sensul că „probabilitatea de prăbușire este redusă, dar sunt așteptate degradări structurale la incidența seismului”.
A doua expertiză, din februarie 2016, concluziona în sensul că, pavilionul A intră în categoria clădirilor care ” nu satisfac cerințele asociate obiectivului de performanță – siguranța vieții”.

In sensul celor de mai sus, începând cu data de 01.03.2018 s-a desfășurat un plan de redistribuire a deținuților. La data de 04.04.2018, în corpul A din penitenciarul Iași, se mai aflau 84 de deținuți, urmând ca și aceștia să fie redistribuiți.
Acesta a fost contextul în care, conducerea ANP a luat măsuri pentru redistribuirea unora dintre deținuți, nefiind vorba despre „evacuări de urgență” !

In replica Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a reactionat dur si ii solicita ministrului:

Ministrul Toader posteaza pe pagina de Facebook un mesaj referitor la evacuarea Corpului A al Penitenciarului Iasi, precizand ca nu este vorba despre o evacuare de urgenta a celor peste 450 de detinuti, desi cladirea este un pericol pentru „siguranta vietii” inca din februarie 2017, iar dansul a fost informat personal despre asta in august 2017.

In acest context, cunoscut fiind faptul ca Tudorel Toader are neplacutul obicei de a dezinforma, il somam public sa prezinte documentele care demonstreaza ca pe lista de reparatii capitale pentru anul 2018 se afla si Corpul A al Penitenciarului Iasi, corespondenta la care domnia sa face referire nefiind relevanta raportat la gravitatea situatiei.

Consideram extrem de grav faptul ca la 6 luni de la data la care Tudorel Taoder a luat la cunostinta despre faptul ca o cladire a unui penitenciar este un pericol pentru „siguranta vietii” nu a dispus dezafectarea acesteia. Faptul ca, in prezent, inca mai sunt 86 de detinuti si personalul care lucreaza cu acestiain acea cladire este o dovada de extrema iresponsabilitate.

Cerem, in consecinta, minsitrului Justitiei dezafectarea acelei cladiri si, pentru ca imaginea dezastrului mandatului Toader sa fie completa, ii cerem sa prezinte o lista completa a cladirilor din sistemul penitenciar care la acest moment prezinta un risc similar. Realitatea este ca, desi ministrul anunta modernizari, acestea nu se intampla. Dimpotriva, sistemul penitenciar se prabuseste.

 

 

Distribuie

%d blogeri au apreciat: