01/12/2020

PENITENCIARUL.RO

Sursa ta de stiri!

Tudorel Toader termina inca o data Statutul Administratiei Nationale a Penitenciarelor.Mandat de 4 ani pentru directori.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, astăzi, la Constanța, că a finalizat statutul Administrațieu Naționale a Penitenciarelor, directorii centrelor de detenție urmând să ocupe funcția timp de patru ani, pentru cel mult două mandate. Angajații penitenciarelor nu se vor mai numi funcționari publici ci polițiști de penitenciare.

Tudorel Toader a spus că se abrogă legea 293/2004, care este actualul statut al ANP, și se adoptă o nouă lege.

“Avem finalizat statutul Administrației Naționale a Penitenciarelor. Angajații nu se vor mai numi funcționari publici cu statut special ci polițiști de penitenciare. În actualul statut, X, Muscalu de la Poarta Albă să spunem, dacă dă concurs și câștigă, rămâne director până iese la pensie. Acum numai patriarhul are mandat nedeterminat. Dar dacă la ANP ai un director de 20 de ani de zile, îi scade interesul competitiv. Și noi am propus mandat de patru ani și cel mult două mandate. Să știe că peste patru ani îi vine evaluarea și nu stă pe scaun până iese la pensie. Și mai e ceva. Să îi dea o speranță, o șansă reală și celor care sunt poate mai tineri, care aspiră să devină și ei directori”, a explicat ministrul Justiției, Tudorel Toader, ieri la Constanța.

 

%d blogeri au apreciat: