Ultraj! Agent lovit de un detinut la Penitenciarul Craiova

Ultraj! Agent lovit de un detinut la Penitenciarul Craiova

In timp ce reprezentanții avocatului Poporului umbla prin penitenciare sa verifice starea de bine a domnului detinut, colegii noștri sunt agresați fizic din ce in ce mai des.

Bineînțeles că nici o măsură nu a fost luată până acum și nici nu am văzut sa verifice cineva și aspectele semnalate constant de Federația Sindicatelor din Administratia Națională a Penitenciarelor.

Asadar continuam sa le prezentam.

În data de 26.11.2018, în biroul supraveghetorului din cadrul secţiei de deţinere un deţinutul a solicitat prezentarea la cabinetul medical. Fiind nemulţumit de răspunsul primit, deţinutul a trecut la acte de distrugere asupra bunurilor din încăpere.

Agentul supraveghetor a încercat să imobilizeze deţinutul prin folosirea de tehnici articulare asupra membrelor superioare, însă deţinutul a reuşit să contracareze şi să-l agreseze fizic şi verbal pe agentul supraveghetor.

Au fost anunţaţi membrii echipei operative speciale care, sau deplasat pe secţia de deţinere şi au procedat la imobilizarea deţinutului prin folosirea de tehnici articulare asupra membrelor superioare şi aplicarea mijloacelor de imobilizare, cătuşe metalice pentru mâini, în poziţia „cu mâinile la spate”, pentru o perioadă de aproximativ trei minute.

Deţinutul a fost prezentat la cabinetul medical, unde s-a constatat că nu prezenta urme vizibile de violenţă corporală.
Agentul supraveghetor s-a prezentat la cabinetul medical, unde s-au constatat urme vizibile de agresiune în zona cervicală. Ulterior, acesta s-a prezentat la Serviciul de Medicină Legală Craiova.
Deţinutului i-a fost întocmit raport de incident şi a fost mutat la altă cameră de deţinere. Despre incident a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate şi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.


%d blogeri au apreciat: