Ultraj la Penitenciarul Bacău, supraveghetor atacat și lovit.

Am tot amintit atât aici cat și la proteste, nevoia acuta de personal pe secțiile de deținere de legi care sa pedepsească ultrajele. Așteptăm și tot așteptăm, între timp colegii noștri sunt amenințați, înjurați și loviți. Tot la Bacău în urmă cu 2 zile penitenciare.info prezenta un alt caz de violenta și distrugere de bunuri.

În data de 06.10.2018, în jurul orei 10:30, deţinutul a lovit agentul supraveghetor din cadrul secţiei, cu grilajul de la uşa camerei de deţinere, după care a încercat să îl lovească cu pumnul. Agentul s-a prezentat la cabinetul medical al unităţii, unde i-au fost acordate îngrijirile medicale necesare iar apoi la U.P.U. Bacău, unde a fost diagnosticat cu „cefalee şi plagă sângerândă în zona ochiului stâng”. Deţinutul a fost prezentat la cabinetul medical, unde s-a constatat faptul că acesta nu prezenta urme de violenţă.
Deţinutului i-a fost întocmit raport de incident şi a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, urmând a fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.