Ultraj la Penitenciarul Margineni. Angajat amenințat cu moartea.

În data de 20.09.2018, cu ocazia întoarcerii de la curtea de plimbare, deţinutul a proferat injurii agentului supraveghetor de la curtea de plimbare. Agentul a însoțit deținutul până în biroul șefului secției de deținere, unde l-a informat pe acesta despre comportamentul deţinutului.

În momentul când i-a fost adus la cunoştinţă faptul că i se va întocmi raport de incident, deţinutul a devenit agresiv verbal, a proferat injurii şi ameninţări cu moartea agentului şi a afirmat că îl va tăia. Deținutului i s-a dispus să înceteze cu amenințările, dar acesta a reafirmat că o să se răzbune pe agent cu prima ocazie pe care o va avea.

Deoarece deţinutul a început să gesticuleze existând posibilitatea de a deveni violent, a fost imobilizat la sol prin folosirea tehnicilor articulare și ulterior i-au fost aplicate cătușele metalice pentru mâini în poziția „cu mâinile la spate”. Deţinutul a fost prezentat la cabinetul medical al unităţii, unde a fost diagnosticat cu „sângerare minoră oprită spontan la buza superioară, fără alte urme de violență”.

Deţinutului i s-a întocmit raport de incident, a fost relocat la altă cameră de deţinere, a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate şi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Moreni.