Ultraj la Penitenciarul Oradea

În data de 11.12.2018, la camera, pe fondul unor discuţii contradictorii, un deţinut a adus injurii unui alt deţinut. Pentru aplanarea conflictului a intervenit şeful de secţie şi agentul supraveghetor din cadrul secţiei, moment în care deţinutul, a început să aducă injurii şi a încercat să-l lovească pe şeful de secţie. Deţinutul a fost imobilizat, prin aplicarea de tehnici articulare de către şeful de secţie, ajutat de un deţinut care se afla pe holul secţiei pentru servirea mesei.

Deţinutul a fost prezentat la cabinetul medical, unde s-a constatat faptul că prezenta „echimoze multiple la nivelul feței și toracelui anterior și excoriație minoră la nivelul buzei superioare, produsă afirmativ prin agresiune cu un alt deținut”, pentru care i-au fost acordate îngrijirile medicale necesare.

​Deţinutului i-a fost întocmit raport de incident şi a fost relocat la altă cameră de deţinere. Despre producerea evenimentului a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, urmând a fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.