Ultraj la Penitenciarul Rahova

ULTRAJ, FOLOSIREA FORŢEI FIZICE ŞI CAZAREA TEMPORARĂ ÎN CAMERA DE PROTECŢIE
Penitenciarul Bucureşti-Rahova
În data de 24.11.2018, în faţa curţii de plimbare, deţinutul a refuzat să intre în curtea de plimbare, a adus injurii şi ameninţări membrilor echipei operative speciale şi agentului supraveghetor de la curţile de plimbare, apoi şi-a scos cuiul din zona frontală, iar din gură a scos o lamă, provenită de la un aparat de ras de unică folosinţă şi a afirmat că îşi va tăia gâtul.

Membrii echipei operative speciale au intervenit prin folosirea tehnicilor articulare şi imobilizarea deţinutul la sol, pentru aproximativ două minute, timp în care a fost îndepărtat obiectul tăietor.

Deţinutul a fost prezentat la cabinetul medical al unităţii, unde s-a constatat faptul că prezenta „leziune frontală post extracţie corp străin”, pentru care i-au fost acordate îngrijirile medicale necesare şi a refuzat consultul medico-legal.

Ulterior, deţinutul a devenit recalcitrant şi a afirmat că atunci când va fi introdus în camera de deţinere, se va autorăni şi va distruge bunurile din cameră, fapt pentru care, cu aprobarea directorului unităţii, deţinutul a fost cazat temporar în camera de protecţie.

Deţinutului i-a fost întocmit raport de incident iar despre incident a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, urmând a fi sesizată Secţia 19 Poliţie Bucureşti.