Ultraj la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava

​Nu reușesc tot timpul să își ducă planul până la capăt, însă tentativa de a lovi rămâne și ar trebui tratata cu seriozitate.

În data de 04.01.2019, un deţinut a lovit în mod intenţionat cu un placaj gratia cu care este prevăzută uşa camerei şi a încercat să îl lovească şi pe agentul supraveghetor, în momentul în care acesta a deschis uşa camerei de deţinere aducând totodată ameninţări şi injurii agentului supraveghetor din cadrul secţiei.

Deţinutul a fost imobilizat prin aplicarea mijloacelor de imobilizare, cătuşe metalice pentru mâini, în poziţia „cu mâinile la spate”, pentru aproximativ cinci minute.

Acesta a fost prezentat la cabinetul medical al unităţii, unde s-a constatat faptul că nu prezenta urme vizibile de violenţă corporală. Agentul Supraveghetor din cadrul secţiei s-a prezentat la cabinetul medical, unde s-a constata că nu prezenta urme vizibile de violenţă corporală.

​Deţinutului i-a fost întocmit raport de incident şi a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu. Despre incident a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate.