Valorificarea fortei de munca a detinutilor in Gospodaria agro-zootehnica.Disparitia G.A.Z.-urilor si reinfiintarea lor!

Valorificarea fortei de munca a detinutilor in Gospodaria agro-zootehnica.Disparitia G.A.Z.-urilor si reinfiintarea lor!

Unde si de ce au disparut Gospodariile agro-zootehnice(GAZ)?Reinfiintarea celor inchise si investitia in cele existente ar usura substantial cheltuielile din bugetele penitenciarelor, bugete cu care se pot imbunatati conditiile de detentie fara a mai fi nevoie de despagubi sau de noi imprumuturi costisitoare.

 Forta de munca de care dispune sistemul penitenciar din Romania ar putea ajuta la dezvoltarea de afaceri profitabile în penitenciare. Printre beneficiile care vor putea fi determinate investind în industria penitenciară enumeram: forță de muncă stabilă, un număr relativ mare de muncitori calificați și necalificați, folosirea Gospodariilor agro-zootehnice(GAZ) si reinfiintarea celor inchise fara motiv . Mai mult, sistemul penitenciar este pregătit să identifice și să propună soluții concrete care să revitalizeze industria penitenciară din Romania și să integreze cât mai mulți deținuți în câmpul muncii.

 Conceptul de industrie penitenciară presupune dezvoltarea de activități de producție în cadrul penitenciarelor din Romania sau în parteneriat cu acestea, activități care pot determina transformarea acestor instituții în facilităţi industriale autentice și care pot oferi mai multe șanse de readaptare socială pentru foștii deținuți, dar și o sursa reala de venit in bugetele penitenciarelor.

Idei ar fi multe si chiar realizabile, intrebarea ar fi, SE VREA?


%d blogeri au apreciat: