01/12/2020

PENITENCIARUL.RO

Sursa ta de stiri!

Video | Cristian Tudor Popescu ”Țara te vrea hoț!”. Teoria hoției!

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a explicat la Digi24 care este logica in care se scalda Ministrul Justitiei Tudorel Toader atunci cand spune ca lucreaza la un proiect prin care sa ofere compensatii materiale deinutilor care au stat in conditii necorespunzatoare!

„Ce spune Tudorel Toader: furati, stimati concetateni, furati toti ca e bine sa furi, ajungi la puscarie, nu stai prea mult pe acolo, mai scrii o carte, mai vine o amnistie, mai un recurs in compensatie, vine ceva, si la sfarsit, daca esti tare in clanta, o sa primesti si 12.000 de euro, pe langa ce ai furat. Nu renteaza? Asta e: tara te vrea hot.

Stiti de ce? Pentru ca daca furam toti, atunci nu se mai vede cum fura cine are de unde sa fure cu adevarat si de inalta clasa.

Noi, cetatenii asia ce putem fura? Un bacsis, facem un hatar, un pesches, un plocon, un ciubuc, in schimb, la nivel inalt, acolo sunt oameni, milioane, zeci de milioane de euro care se pot fura in liniste, atat timp cat suntem o tara de hoti se poate fura de acolo de unde sunt multi bani. Asta se doreste: sa creeeze atmosfera ca hotia e in firea lucrurilor.

Asa si cu procesul lui Dragnea, directia propagandei PSD in jurul procesului e gresita, Dragnea sustine ca nu stia, asa s-a sfaatuit cu avocatii. E greu sa crezi, cand el era sef la CJ, cand nevasta era sefa celor doua personaje care nu calcau pe la protectia copilului, ci in schimb erau la partid, vrea sa spuna Dragnea ca nu stia cine e in subordinea nevestei si cine lucreaza la partid?

E ca si cum n-ar sti un gospodar ce i se intampla in batatura cu caprele si nevasta din casa. Directia asta e gresita, eu i-as sugera lui Dragnea sa mearga pe urmat directie mai populare: <Si ce a facut? Le-a pus si el pe alea doua de la partid la nevasta, adica in tara asta se dau tunuri de miliarde, pai, matale nu faceai asa?> Asta e directia? A complicitatii asteia caldute? <Ce a facut, care e problema, ca toti facem asa>.

Asta e cel mai periculos lucru: nu atacul asupra justittei, DNA sau asupra servciilor, tot ce incearca coalitia de la putere, ci ca vor sa induca starea de complicitate de sus pana jos, care era specifica comunismului si care nu a fost recunoscuta niciodata.

Dupa 1989, am spus asa: <noi, poporul, ne-am eliberat de aia>. Care aia?”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

Tudorel Toader a facut precizari cu privire la modul in care vor fi despagubiti detinutii care au stat in penitenciare in conditii necorespunzatoare. „Hotararea CEDO prevede un recurs efectiv, recurs efectiv neinsemnand doar pentru cei pe care legea i-a prins in penitenciar si au putut beneficia de 6 zile considerate executate la 30 de zile in care au stat in conditii necorespunzatoare. Sa ne imaginam ca cineva a iesit cu o saptamana inainte de intrarea legii in vigoare si nu a mai beneficiat de recurs compensatoriu, Curtea Europeana spune ca trebuie sa le dam si lor despagubiri banesti pentru perioada in care au stat in detentie necorespunzatoare”, a spus ministrul Justitiei.

%d blogeri au apreciat: